Anunturi imobiliare gratuite, particulari, dezvoltatori si exclusivitati

Rezultate cautare:

Vanzare  casa  4 camere Mures, Archita  - 31500 EURO Proprietar 31500 €
Vanzare casa 4 camere Mures, Archita - 31500 EURO Archita, Archita , jud. Mures

Despre proprietate: Casa cu suprafata construita desfasurata 270mp (suprafata la sol 150mp) pozitionata central in cadrul localitatii. Compusa astfel: Demisol: 2 pivnite ,1 hol, 1 bucatarie. Etaj: 2 camere , 2 camari , 1 bucatarie, 1 hol Casa este dotata cu pompa si instalatie de apa curenta. Anexe cu suprafata totala de 210mp: 1 cuptor de paine, 2 grajduri, 2 suri Gradina cu suprafata de 500 mp Contact: Olimpiu 0745874884 Nuti 0720821935 (dupa ora 14) Despre localitate: Archita, un sat literalmente pierdut într-un peisaj de poveste, se găsește la limita dintre Ținutul Secuiesc și Transilvania Saxonă. În centrul localității, biserica fortificată, poate cel mai fotogenic astfel de monument din Transilvania, arată remarcabil. Datorită interesului manifestat de Prințul Charles pentru satele săsești din Transilvania, viața în Archita — fondată în jurul anilor 1200, dar menționată în documente abia în 1356 sub denumirea de Ercud — a început să se schimbe, biserica evanghelică fortificată, construită în secolul al XIII-lea, devenind axa în jurul căreia gravitează totul. Ansamblul bisericii din Archita impresionează prin armonia proporțiilor și forța pe care o degajă cele două rânduri de ziduri și cele șapte turnuri. Ulițele satului par netulburate de trecerea timpului. Casele arătoase, vopsite proaspăt, dau prospețime Architei. După reabilitarea Casei von Strenburg, apoi a ansamblului fortificat din Archita, satul a început să prindă viață, să fie vizitat de grupuri de turiști, aceștia având și posibilități de cazare în unul dintre turnuri, casele din zona centrală au fost restaurate și au început să prindă culoare. Fortificația din Archita a făcut parte din proiectul Consistoriului Superior Evanghelic, în valoare totală de 5,25 milioane de euro. La finalul proiectului de reabilitare a bisericii fortificate, în 2014, a fost deschisă prima farmacie și un centru medical. Prințul Charles de Wales, care patronează o organizație aflată în parteneriat cu Fundația "Maria Nobrega", s-a aflat la Archita în 2013, unde a discutat cu autoritățile județene despre posibilitățile inventarierii și protejării patrimoniului din Transilvania, înființării unei clinici multifuncționale care să asigure asistența medicală pentru întreaga zonă și despre posibilitatea creării de locuri de muncă. https://calatoruldigital.ro/2019/07/festivalul-saptamana-haferland-tara-ovazului/?fbclid=IwAR1BP7Ed1xxh16OQle6hZLPI0NyXO3KBHhWssB55dG0YpOENV-aWO9VHoP8 Amenajare strazi: Asfaltate , Utilitati generale: Apa,Curent,Telefon , Sistem incalzire: Soba/Teracota , Stare interior: Buna,Necesita renovare , Usa intrare: Lemn , Podele: Dusumea , Usi interior: Lemn , Stadiul constructiei: Finalizat , Numar nivele: 2 , Locuri parcare: 4 , Structura de rezistenta: caramida , Invelitoare acoperis: Tigla , Suprafata terenului: 1000,0 m2, Suprafata utila: 230,0 m2, Suprafata construita: 430,0 m2, Numar camere: 4 , Numar bai: 1 , Anul constructiei: 1950 ,

31500 €

   Casa/vila

Vezi Detalii
Cele mai noi oferte de pe piata Romaneasca

Adauga anuntul tau pe site-ul cu cele mai noi proprietati din piata imobiliara! Vinde-ti proprietatea rapid si eficient!

Ne dorim sa iti oferim cea mai placuta experienta pentru descoperirea anuntului imobiliar perfect!
Gratuit, rapid si usor vei putea gasi pe multecase.ro locuinta ta de vis. Alege-o dintr-un numar mare de anunturi de la particulari, dezvoltatori si de la agentii (comision 0)

Pe site-ul multecase.ro beneficiezi de cele mai noi anunturi imobiliare gratuite de la particulari, dezvoltatatori si agentii cu comision 0.